Caravanverzekering

Waarom een Caravanverzekering?

Een Caravanverzekering afsluiten, is dat nodig? Als u een toercaravan, stacaravan, vouwwagen of aanhangwagen hebt, dan is die WA-verzekerd via uw Autoverzekering. Maar u doet er goed aan uw kostbare bezit aanvullend (casco) te verzekeren tegen brand, stormschade en andere dingen die uw vakantie kunnen bederven. Lancyr’s Caravanverzekering biedt u standaard een zeer uitgebreide dekking.

Wat kost het om een caravan te verzekeren?

Een caravan verzekeren kan op verschillende manieren en voor verschillende tarieven.

Flinke korting mogelijk

Kiest u een vrijwillig eigen risico van € 135, dan krijgt u 20% korting Kiest u voor een nieuwwaarderegeling van 1 jaar in plaats van 5 jaar dan krijgt u nog eens een korting van 20%. Bent u in het bezit bent van een certificaat rijvaardigheid dan krijgt u een rijvaardigheidskorting van 10% (u moet dit wel aan kunnen tonen).

Wat is verzekerd met een Caravanverzkering van Lancyr?

De Caravanverzekering van Lancyr kent een brede dekking.

  • Uw toercaravan of vouwwagen is verzekerd tegen schade of verlies in alle Europese en niet-Europese landen die zijn aangegeven op uw groene kaart (het internationaal geldige verzekeringsbewijs, dat u mee moet nemen in de auto).
  • Als u een (sta)caravan op een vaste standplaats heeft, is deze in Nederland en tot 25 kilometer (klein dekkingsgebied) over de Nederlandse grens verzekerd.
  • Bij groot dekkingsgebied heeft u dekking in de Beneluxlanden en in Duitsland tot 100 km vanaf de Nederlandse grens.
  • De inboedel van de caravan is niet standaard meeverzekerd, die moet u apart meeverzekeren. Dat geldt ook voor het meeverzekeren van een voortent of aanbouw.
  • Bij permanente bewoning heeft Lancyr ook een prima verzekering. Wel is het dan aan te raden ook een normale inboedelverzekering af te sluiten.
  • Voor de stacaravan, toercaravan en vouwwagen is er de keuze uit een uitgebreide en extra uitgebreide dekking. De extra uitgebreide dekking is alleen mogelijk bij een caravan of vouwwagen jonger dan 2 jaar. Deze vorm biedt een uitgebreide dekking, ook voor materiaal en constructiefouten.
  • Voor de aanhangwagen kiest u uit de uitgebreide of de beperkte dekking. De beperkte dekking dekt schade ontstaan ten gevolge van: brand, ontploffing, zelfontbranding, blikseminslag en storm. Schaderegeling bij beperkte dekking is op basis van dagwaarde.

Belangrijk Niet gedekt zijn de kosten van vervanging of herstel van onderdelen vanwege slijtage, schade door langzaam inwerkende weersinvloeden en schade als gevolg van onvoldoende onderhoud en/of zorg aan de caravan, voortent of aanbouw.

Verder geldt de dekking alleen als de verzekerde caravan of vouwwagen goed is afgesloten en beveiligd tegen diefstal.

Hoe kan ik de Caravanverzekering afsluiten?

Heeft u interesse in een caravanverzekering van Lancyr? Neem dan even contact op met onze verzekeringsspecialisten.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Max Behrend

Max Behrend

071 - 30 50 250

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 071 - 30 50 250 .