5 Tips als u een nieuwe auto koopt

Nieuwe auto kopen? Lees onze 5 tips.

Gaat u met uw vakantie- en/of belastinggeld een nieuwe auto kopen? Maak het uzelf makkelijk en lees onze 5 belangrijkste tips voor het kopen en goed verzekeren van uw auto.

Tip 1: Stem uw auto op uw wensen af.

Bedenk van tevoren waar u de auto nu en in de aankomende jaren voor wilt gebruiken. Stem daar het model en type auto op af. Als u bijvoorbeeld met een caravan op vakantie wilt gaan, heeft uw auto wel een bepaald minimaal vermogen nodig om de caravan te kunnen trekken. Bedenk ook van tevoren wat u maandelijks maximaal kwijt wilt zijn aan wegenbelasting, brandstof en verzekering. Op www.rdw.nl kunt u meer informatie vinden over uw auto en de kosten.

Tip 2: Zoek naar een goede deal(er) op internet.

Voor gebruikte en nieuwe auto’s kunt u uitgebreide vergelijkingen maken op internet. Zo kunt u de hoogste korting vinden voor nieuwe auto’s en de beste deal voor tweedehands auto’s. Let wel op bij aanbiedingen: meestal komen alle kosten zoals rijklaar maken van de auto er nog bij.

Tip 3: Maak een proefrit en onderhandel over de prijs.

De beste indruk die u kunt krijgen van een auto is door een proefrit te maken. Houd uw ogen en oren open en test alle functies zoals airco en cruise control. Probeer verschillende soorten wegen uit voor een compleet beeld. Kleine gebreken wil de verkoper vaak wel voor u oplossen bij aflevering. Voor u koopt, vergeet niet te onderhandelen over de prijs en bijkomende kosten. En kijk of u wellicht extra accessoires inbegrepen kunt krijgen.

Tip 4: Leg de koop vast: koopcontract, garantie en levering

Als u de auto koopt, zorg dat alle afspraken over de koop, levering en garantie van de auto in een koopcontract worden vastgelegd. Met name als u extra kortingen, accessoires etc. heeft afgesproken, controleer  of dit juist vermeld staat in het koopcontract. Nieuwe auto’s hebben meestal een fabrieksgarantie van 2 jaar (soms langer). Voor bestaande auto’s kan een Bovag-garantie worden afgegeven om u te beschermen tegen een verborgen gebrek. Controleer de garantievoorwaarden want niet alle gebreken zijn inbegrepen.

Tip 5: Vergelijk en sluit een voordelige autoverzekering af

Zodra de auto op uw naam staat, bent u verplicht deze te verzekeren. Vergeet daarom niet, voordat u de auto ophaalt, om de verzekering te regelen. Bij ons kunt u gemakkelijk online verschillende autoverzekeringen vergelijken en direct afsluiten. Komt u duurder uit met uw maandelijkse kosten voor verzekering en wegenbelasting dan met uw vorige auto? Kijk of u kunt besparen op uw andere verzekeringen. Met ons A t/m Z pakket kunt u namelijk profiteren van 15% pakketkorting!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Max Behrend

Max Behrend

071 - 30 50 250

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 071 - 30 50 250 .