Uit huis gaan en verzekeringen

Uit huis gaan

Als uw kinderen uit huis gaan dient u zelf te controleren welke verzekeringen uw kind zelf moet afsluiten. Zo is een inboedelverzekering geen overbodige luxe en een eigen zorgverzekering is verplicht als uw kind 18 is. Hieronder een aantal verzekeringen waarmee u met een gerust hart uw kinderen goed verzekerd de deur uit kan laten gaan.

Zorgverzekering verplicht

In Nederland is iedereen vanaf de leeftijd van achttien jaar verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben. Achttien is ook vaak de leeftijd dat kinderen op kamers gaan. Als uw kind binnenkort achttien is dan is het verstandig om te kijken naar een goede zorgverzekering die past bij de situatie van uw zoon of dochter. Uiterlijk een maand na de achttiende verjaardag moet de zorgverzekering geregeld zijn. Is dit niet geregeld dan krijgt uw kind een boete. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen die uit huis gaan maar voor alle kinderen die achttien zijn.

Uit huis gaan? Eigen inboedelverzekering

Uw kind heeft zijn of haar eigen inboedel. Die verhuist mee uit uw huis of wordt gekocht op het moment dat uw kind op kamers gaat. Een inboedelverzekering op naam van uw kind vergoedt schade ontstaan aan de spullen van uw kind. Let bij het afsluiten van de inboedelverzekering op de voorwaarden. Verzekeraars eisen vaak dat de studentenkamer van uw kind een eigen slot heeft.

De altijd handige aansprakelijkheidsverzekering

Een eigen aansprakelijkheidsverzekering voor uw kind dat op kamers gaat, is niet altijd nodig. Heeft u zelf een aansprakelijkheidsverzekering en uw kind woont op kamers? Het is mogelijk dat uw verzekeraar de schade die uw kind (per ongeluk) toebrengt aan andermans spullen of lijf evengoed meeverzekerd. Controleer uw voorwaarden of dat voor u ook geldt.

Rechtsbijstandverzekering helpt uw kind

Uw kind staat op ‘eigen’ benen en die vrijheid en verantwoordelijkheid hoort bij de ontwikkeling van een jong volwassene. Maar wat als uw uitwonende zoon of dochter conflicten krijgt met bijvoorbeeld de verhuurder van de kamer, of de werkgever van een bijbaantje ?

Als u een rechtsbijstandverzekering met dekking voor het gehele gezin heeft, dan biedt deze ook dekking voor uw uitwonende zoon of dochter. Een rechtsbijstandverzekering is vaak opgebouwd uit verschillende modules. Wij kunnen u adviseren welke module het beste bij de situatie van u en uw kind past.

Reisverzekering voor de uitstapjes

De tijd dat uw kind studeert en op kamers woont is ook vaak de tijd dat er veel wordt gereisd. Een skivakantie, een weekendje weg met vrienden/clubgenoten of een onverwachts weekje zon na de tentamens. Een doorlopende reisverzekering is dan bij uitstek de verzekering die uw kind nodig heeft.

U kunt altijd contact met ons opnemen zodat wij u kunnen adviseren welke verzekeringen op de situatie van u en/of uw kind van toepassing is.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Max Behrend

Max Behrend

071 - 30 50 250

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 071 - 30 50 250 .