Hypotheekrente omhoog!

Afgelopen weken zien we de hypotheekrentes langzaamaan stijgen. Het tij lijkt gekeerd. ING, NN en ASN namen de aftrap, maar langzaamaan volgen ook andere geldverstrekkers waaronder marktleider Rabobank. Vooral bij de langere rentevaste periodes van 10, 20 en 30 jaar worden de rentes verhoogd.

Of de stijging doorzet, heeft volgens experts te maken met wat er met de economie gaat gebeuren, waarbij de invloed van corona komende winter nog onzeker is. Door de hoge inflatie en de energiecrisis stagneert de stormachtige groei van de economie die we in de zomer zagen. De vraag is of de inflatie van tijdelijke aard is. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat ervan uit dat dat zo is. Als dat klopt, dan kan het meevallen met de renteverhogingen. Maar er zijn ook specialisten die stellen dat de periode van de extreem lage rentes nu echt voorbij is.

Wat betekent dit voor u?

Stijgende hypotheekrente & stijgende energie prijzen is geen fijne combinatie. Aan de andere kant zijn ook de huizenprijzen en daarmee de waarde van uw woning  hoog. Een goed moment om te kijken waar u kunt besparen op uw maandlasten. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

  1. Oversluiten van uw hypotheek; Een lage rente nu het nog kan
    –>  Doe snel de hypotheekcheck

 

  1. Gebruik de waarde in uw woning om uw huis te verduurzamen
    –>  lagere energie kosten met een verduurzaamheidshypotheek

 

Voor een goed gesprek over uw hypotheek en advies op maat, mag u ons altijd bellen!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Max Behrend

Max Behrend

071 - 30 50 250

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 071 - 30 50 250 .